Blog

Ochtend wandeling Hasselt

op 5 minuten wandelen loop je dit gebied in vanaf de Guesthouse. Het is er prachtig!

28 Oktober 2022 

Kasteel van Ordingen Sint-Truiden

Na een hoop geregel en gezonde stress was het dan eindelijk zo ver en heeft mijn zoon Hans zijn vriendin Brittany een huwelijksaanzoek gedaan op deze prachtige locatie.

Als we dan een medewerkster een dikke pluim mogen geven dan is het Isabelle wel, ze heeft haar uiterste best gedaan om Brittany naar buiten te krijgen zonder dat ze ergens erg in had.

Missie geslaagd SHE SAID YES

wil je eens echt lekker uit eten dan moet je hier eens het restaurant boeken ... wel zeker 6 weken op voorhand.... heeft ook een michelin ster en voel je een echte kasteelvrouwe in de prachtige suite van dit kasteel


Oktober 2022

Ik ben in September 60 jaar geworden en heb een weekje vakantie gekregen in Zuid-Frankrijk in het stadje

Saintes-Maries-de-la-Mer  direct aan de zee en wat bekend staat om haar witte paarden en roze flamingo's.

Samen met mijn vriendin Emmy hebben we een heerlijke week gehad waarin we diverse tochten te paard gemaakt hebben door de moeras gebieden, tussen de flamingo's , zee, bos en duinen.

Als je een paardenliefhebber bent is dit zeker een aanrader om eens te ondernemen.

We zijn op bezoek geweest bij de alom bekende Flying Frenchman Lorenzo een goede vriend.

Hij is zeer bekend om zijn paardenshows en zal dit jaar ook aanwezig zijn bij Jumping Mechelen 26-30 december 2022.

Het is tevens de laatste rustplaats van de Zwarte Madonna die begraven ligt in het kerkje midden op het dorpsplein en waar zigeuners vanuit de hele wereld in Mei samenkomen om haar te eren.

Wil je ook eens naar deze prachtige omgeving  dan is Hotel Mas des Salicornes  hotel-salicornes.com met uitbaatster Josephine & Berangere zeker een aanrader!

12.06.2022 

KASTEEL PIETERSHEIM Lanaken, België

een supermooie dag voor de beroemde Ibiza markt op het terrein van Kasteel Pietserheim. Het was echt genieten met de talrijke kleurige kraampjes en gezellige muziek. Als je er nooit geweest bent noteer het dan alvast in je agenda voor volgend jaar en je zal er geen spijt van krijgen. Bij vertrek toch maar even de andere kant op gelopen richting het bos. Wat is het daar mooi! En voor de kinderen is er een kabouterroute met allerlei leuke info onderweg.   Ik zeg DOEN!

Het Pietersembos behoorde vroeger tot het kasteeldomein van Pietersheim. Talrijke insecten en vogels brengen, zoals je zult merken, hier leven in de brouwerij. Op de flanken van het Kempisch plateau treedt haast onzichtbaar kraakhelder water uit de grond dat zich verzamelt in de Asbeek. Let zeker ook op de dikke veenmosbulten, want die zijn werkelijk spectaculair! Niet voor niets is een gedeelte van het bos aangeduid als bosreservaat.

Weer heel blij en een grote DANK aan mijn gasten die ervoor gezorgd hebben dat ik een mooie 8,8 behaald heb op Booking . com . 

Ook wij zijn klaar voor Kerst 2021

De entree is weer in kerststemming . Buiten branden de lichtjes , s' avonds de open haard aan. Gezelligheid in deze donkere dagen. Nu hopen op de voorspelde sneeuw dan is het plaatje compleet. 

Fotogalerij

Sinterklaas avond wijk Wolske

                                                                        20.11.2021

Guesthouse Deladix had de eer om Sinterklaas en zijn Piet te mogen ontvangen.

De kindertjes van Wijk Wolske waren er om Sinterklaas en de piet te begroeten. Wat was het toch mooi om al die blijde gezichtjes te zien. De allerkleinste vonden het erg spannend en waren onder de indruk. De Sint alom bekend als een zeer vriendelijke man en de lollige Piet maakten er een feestje van. Heel erg bedankt Sinterklaas dat u de tijd heeft genomen om de kindertjes van wijk Wolske blij te maken .

Crysantenfestival in de Japanse tuin 24.10.2021

 Vanmorgen toen de gasten vertrokken vroegen ze me .. "waar kunnen we nu nog even naar toe ? We hebben nog 2 uurtjes de tijd." Ik vertelde ze toen over het Crysantenfestival in de Japanse tuin . Later nadat ik mijn werk klaar had bedacht ik me... Daar ben ik zelf nog niet geweest terwijl ik dat toch echt een mooie bloem vindt juist in deze tijd met al die prachtige grote Crysanten bollen. Heb toevallig gisteren heel het terras vol gezet met rode en oranje Crysantenbollen. Dus.... op naar de JT die hier net om de hoek ligt zoals jullie wel weten. Lekker in het najaarszonnetje genoten van de prachtige herfsttinten. Net op tijd ook want het was vandaag de laatste dag!  

Halloween 2021


Even naar Valkenburg NL

10.10.2021 Vandaag maar eens even naar Valkenburg gereden in ons mooie Nederland ongeveer een 30 minuutjes rijden . Gewoon even rondslenteren door de gezellige straatjes , pannenkoek eten op het terras en een lekker kippetje van het spit om mee te nemen. Altijd gezellig een rondje door het kleine stadje.

een mooie nazomer dag

Het was Zondag 14.09.2021 zo een mooie dag dat we de fiets maar gepakt hebben om van het mooie weer te genieten.

We kwamen langs de kleine haven van Hasselt waar QuartierBlue gelegen is. De leuke en gezellige terrasjes nodigen echt uit om te gaan zitten wat we dan ook gedaan hebben. Op terras bij Blend by Rauw is echt een aanrader! De bootjes varen voorbij en er heerst een gezellige drukte. Een mooi BBQ restaurant met gezellige cafe/bar ernaast moet je zeker eens bezoeken. wij vonden het TOP. 

Een paar uurtjes rond gewandeld in de mooie streek van Haspengouw. Het was de bloesemtijd en die wilde ik graag zien. Wat een geluk dat ik in een veld van tulpen terecht kwam (zijn mijn lievelingsbloemen). Met de auto ben je er in een kleine 20 minuutjes. Zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen. 

DURBUY

Even wat verder van huis ligt in de prachtige Ardennen het kleinste stadje van Europa Durbuy.

Met de auto een klein uurtje rijden en de route er naar toe is al de moeite waard.

Zodra je het stadje binnen komt rijden voel je de gezelligheid. Er is voor ieder wat wils. Ben je sportief aangelegd maak dan eens een kano tocht over de rivier. Ik heb het dit keer overgeslagen maar ga zeker nog een keer terug om dat met alle kinderen te ondernemen. Dat wordt lachen gieren en brullen :-)

Ik heb daar het treintje genomen wat je door het hele stadje brengt en wat een tussenstop maakt op het hoogste punt alwaar je de uitkijktoren kan beklimmen (waren wel erg veel treden pffft) maar eenmaal boven aangekomen meer dan de moeite waard!


JAPANSE TUIN HASSELT

In de 1e week augustus had ik mijn kleinzoon en mijn neefje op bezoek. Ze wilden graag de Japanse tuin bezichtigen. Het was een mooie zonnige dag dus waarom niet ;-) Het is zo heerlijk om daar doorheen te lopen. Prachtig mooi aangelegd  en grote vijvers waar de kleurrijke karpers in zwemmen. 

Dit is nu echt zo een trekpleister die je niet voorbij moet gaan als je Hasselt bezoekt. Je kan er vanaf mijn Guesthouse naar toe lopen , het is namelijk om de hoek. wandelafstand 10 minuten.


Antiek-brocante markt Tongeren

Als het even mogelijk is ga ik graag op Zondagochtend naar Tongeren waar elke Zondag van 7.00 tot 13.00 uur de grootste antiek- brocante markt is van de Benelux.

Bij mooi weer op een terrasje kijken hoe de mensen staan te handelen. Zo af en toe ziet mijn oog iets wat ik absoluut niet kan laten staan. Mijn laatste aankoop is een muizen-band met dirigent . Het geheel is met veel liefde gemaakt door een onbekend persoon die er veel tijd in gestoken heeft en alles met de hand heeft uitgesneden uit stukken hout.  De maker heeft alleen een fout gemaakt bij de Engelse spelling ipv NOT ALLOWED heeft hij uitgesneden NOT ALLOWD . Zeg nou zelf... Zoiets kan je toch niet laten staan?! 


KIPPEN 

De 10 Ras leg kipjes van Guesthouse Deladix zodat de gasten een lekker vers eitje krijgen bij hun ontbijt. de rassen zijn Bleu de Landes - Koekoek - Marans - Leghorn

NEDERLANDS KAMPIOEN

Belgische blauwe u zeker wel bekend. Na wat zoektochten voor een goed stukje vlees kwam ik terecht in RIEMST bij een boer met Belgische blauwe. Deze nam mij mee naar de stallen waar ik toch echt even na zijn Nederlandse Kampioen stier moest komen kijken. Wat een beest van een beest! Ik ben toch voor de zekerheid op een afstandje blijven kijken want wat denk je als zo een kolos los breekt. 

EEN WARME ZOMERAVOND

Vrijdag de 13e zeggen ze wel eens brengt ongeluk. Het was een prachtige avond bij mij in de tuin.

De gasten waren gezellig de stad in gegaan dus ik in de relax modes. 

Vanuit de Jacuzzi lekker met een glaasje bij de tuinhaard in de achtertuin.

Voor op het terras ook de kaarsen aangedaan en kijk wat een gezellig geheel. 

Zeg nou zelf hier is het goed toefen.